Η λίστα ιστολογίων μου

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ο ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ...ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΚΥΡΙΕΣ



ΣΤΙΓΜΙΌΤΥΠΟ ΑΠΌ ΤΟ ΔΙΑΔΊΚΤΥΟ

Πριν από δύο περίπου χρόνια και κάτι μήνες , επισκέφθηκα κατά τύχη ένα ιστολόγιο που δεν ήξερα τα θέματα που ανέβαζε. Διαπίστωσα λοιπόν, ότι ανήκε σε έναν κληρικό, προφανώς άγαμο, ο οποίος αναρτούσε μελαγχολικές και ρομαντικές φωτογραφίες από τη φύση με τη σκιά μιας γυναίκας, και δικά του ποιήματα για την αγαπημένη του που έχασε και στα οποία εξέφραζε τη θλίψη και τα ερωτικά του αισθήματα για την απώλεια της γυναίκας που είχε σχέση.
.
Ως προς το γεγονός βέβαια, είναι και ανθρώπινο και κατανοητό, ότι ένας άνθρωπος, άσχετα με την ιδιότητά του (και ιερέας ασφαλώς) μπορεί να χτυπηθεί απ’ τον έρωτα και να θλίβεται αν το άλλο ήμισυ τον εγκαταλείψει. Αλλά…αλλά, από το σημείο αυτό, μέχρι το σημείο ένας ιερωμένος να μεταδίδει σε…παγκόσμια πρώτη δια του διαδικτύου τον έρωτα που έχασε μαζί με τα θλιμμένα ερωτικά του ποιήματα… Έλεος Άγιε Πατάπιε…
.
Ταυτόχρονα είχαν μαζευτεί γύρω του κάποιες κυρίες , που σχολίαζαν παρηγορητικά το πρόβλημά του και επαινούσαν τα ποιήματά τού ερωτικού του πόνου.

ΚΑΜΙΑ από αυτές δεν σκέφθηκε ΠΩΣ, ούτε ένας απλός πολίτης δεν θα γινόταν ρόμπα δημόσια, κάνοντας θέμα στο ιστολόγιό του τα εντελώς απόρρητα προσωπικά του και ότι θα είχε τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια να σηκώσει μόνος του το βάρος του δικού του προβλήματος.

ΚΑΜΙΑ λοιπόν δεν διερωτήθηκε τι σόϊ όχι μόνο ιερωμένος, αλλά γενικά τι σόι άντρας, τι σόι γελοίος και χύμα άνθρωπος είναι αυτός, παρ’ όλο που οι περισσότερες ήταν μορφωμένες , έως και πολύ μορφωμένες γυναίκες.

.
Μου έκανε εντύπωση, το πόσο τις κράταγε τσιτωμένες, η ιδιαιτερότητα της δημόσιας ερωτικής εξομολόγησης του κληρικού. Το εισέπρατταν ως ελκυστικό και πικάντικο αλλά αντιδρούσαν με θεολογικά και συναισθηματικά προσχήματα. Το ρόζ δημιουργούσε την έξαψη του ενδιαφέροντος και το θεολογικό που ανακατευόταν με το ροζ, επικάλυπτε και.... νομιμοποιούσε το δημόσιο ερωτικό αυτορεπορτάζ του κληρικού!
Μεσ' τη καλή χαρά λοιπόν οι κυρίες, απλά επιβεβαίωναν την επικρατούσα αντίληψη, πως οι όταν γυναίκες ακούσουν για ερωτικές υποθέσεις, προστρέχουν να…βοηθήσουν, ιδίως κληρικούς οι συγκεκριμένες κυρίες. Έτσι ο κόκορας έκανε την αυλή του με τις κότες για να παρηγοριέται και ό,τι προέκυπτε…

Μία από αυτές μάλιστα του αφιέρωσε ένα θαυμάσιο και βαθιά ερωτικό ποίημα, με θεολογικό χαρακτήρα, Έτσι ένα εμπνευσμένο ποίημα αξίας, αφιερωνόταν σε ένα κληρικό που προκαλούσε μειδιάματα...Ασφαλώς η κυρία θα είχε τους δικούς της λόγους, που δεν σκεπτόταν πόσο απαξίωνε το ίδιο της το ποίημα...

Το σκηνικό όμως, δεν ήταν σκέτο ιερωμενοερωτικό. Ο παπάς , πουλούσε στις κυρίες και θεωρίες περί αναρχοθεολογίας. Αν κατάλαβα καλά, είχε κάνει μια ομάδα , με αναρχοθεολογικές θέσεις, που τις δίδασκε στην ομάδα των συγκεκριμένων κυριών που εκστασιάζονταν….

.
Χαμογέλασα και το διασκέδασα μπορώ να πω, αφού για να αλλάξεις, έστω και κάτι μικρό,σε ένα τέτοιο θρησκευτικό οικοδόμημα που μένει ακλόνητο στους αιώνες, πρέπει να έχεις τον μέγιστο πνευματικό οπλισμό, σιδερένια θέληση, μοναδική αυτοπειθαρχία και να ξέρεις βέβαια εκ των προτέρων ότι το εκκλησιαστικό σύστημα θα σε αποβάλλει.
.
Έτσι λοιπόν, ο εν λόγω ιερωμένος που δεν ήταν σε θέση ούτε τα προσωπικά του να κρατήσει για τον εαυτό του και ζητούσε τη συμπόνια και την παρηγοριά για τον χαμένο του έρωτα σε πανελλήνιο δίκτυο, ήταν φανερό, ότι ήθελε να εντυπωσιάσει τις κυρίες ΚΑΙ με τις θεωρίες του, (δανεικές βέβαια) αφού ήδη τις είχε συγκινήσει με τα ερωτικά του, (και… μάσαγαν διαρκώς) για την ιδιαιτερότητα της προσωπικότητάς του. Κάτι σαν προσωπικό life style. Δηλαδή, σα να λέμε είμαι το κάτι άλλο....

.
Η αντιστοιχία προς τον ιερέα, που με έκανε να διασκεδάσω, ήταν οι νεαροί εκείνοι, που διεκδικούν τον βαρύ από τις θυσίες, και μεγάλο τίτλο του επαναστάτη, επειδή έβαλαν κάπου …γκαζάκια.
Έτσι, επειδή κι εγώ όπως όλοι, γηράσκω αεί διδασκόμενος, διαπίστωσα ότι ΚΑΙ στο χώρο του κλήρου υπάρχουν τζάμπα μάγκες και ρόμπες. Θα έλεγα κυρίως εκεί, που βρίσκουν μάλιστα και... ευήκοα ώτα
.


Ο Τετραδιος



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α! Πολύ ενδιαφέρον! Οι συγκεκριμένες κυρίες που συσπειρώνονται πίσω από τέτοιους ασήμαντους φλώρους κληρικούς, συνιστούν ειδική κατηγορία γυναικών, που κι αν ακόμα ο κληρικός υποπέσει σε ολισθήματα, οι κυρίες αυτές θα σταθούν δίπλα του!
Πίσω από τη δήθεν ιεροσύνη, χωράνε...πολλά. Με τέτοια ενασχόληση στο διαδίκτυο και τις μανταμίτσες παρέα, πότε βρίσκει καιρό ο παπάς να ασχοληθεί και με τα θεία, αφού ασχολείται με τις θείες και τις θείτσες; Τώρα για το ερωτικό ποίημα που αφιέρωσε η κυρία στον παπά, δεν σχολιάζω. Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι αυτά τα ανθρωπάκια, βρίσκουν όπως λες στο τέλος του κειμένου, ευήκοα ώτα. Το ένα ρεζιλίκι συναντιέται με το άλλο.

"Ο Παράξενος"

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Ναι Παράξενε. Έτσι έχουν τα πράγματα όπως τα διεύρυνες με τη γνώμη σου.
Φυσικά δεν είναι έτσι όλες οι γυναίκες, αφού υπάρχουν αξιόλογες προσωπικότητες ανάμεσά μας γύρω μας, παντού. Αυτή η κατηγορία των γυναικών που συναγελάζεται με τους παπάδες είναι φυλή. Στο ιστολόγιο μάλιστα μιας από τις κυρίες πέρναγε ένας άλλος παπάς, προφανώς φίλος του ερωτύλου "αναρχοθεολόγου" και άφηνε αιχμές... Σε ένα του σχόλιο έγραψε για μια ανάρτηση: "Φιλί κλειδί"!!! Ερωτικό κατηχητικό δηλαδή...Όσο για το ποίημα που αφιέρωσε στον παπά, η αξιόλογη κατά τα άλλα κυρία, ήταν πραγματικά σπουδαίο ποίημα. Βαθιά ερωτικό, κουβαλούσε όλη την ιερότητα εκείνη του έρωτα, ενώνοντας ζωή και πίστη μέσα από τον έρωτα μιας γυναίκας για τον Χριστό-Άντρα. Μάλιστα το αρχειοθέτησα τότε , με πρόθεση να ζητήσω κάποτε την άδεια από την κυρία για να το αναρτήσω με σχόλια. Πρόσφατα το είδα όμως δημοσιευμένο στο διαδίκτυο,κουτσουρεμένο, αλλάγμένο σε σημείο που να γίνει light και να ξεθυμάνει όλη η ομορφιά του και η έντασή του.Έτσι το ποίημα στην υπέροχη αυθεντική του μορφή, το εισέπραξε μόνο ο παπάς, και μόνο εκείνος ξέρει πως το εξέλαβε... Πάντως η Κεφαλή της Εκκλησίας το είπε στους μαθητές του: "Μη πετάτε τα μαργαριτάρια στους χοίρους"...

Σπυρος Δαρσνός είπε...

Ο παπάς,απ¨οτι φαίνεται,είναι....σεμνότυπος,με κόκκκινο ληρί και παραπονιαρικο κακαρισμα βουτηγμένο σε σαπουνάδα με επαναστατικες φυσσαλίδες.Ποιά κυρία θα αντέξει να μην χαϊδεψει τα φτερά του ?Τωρα,το να γράψει κάποιος ένα ωραίο ποίημα γιά εναν τέτοιο παπαφλατά είναι σαν να φυτεύεις τριανταφυλλιά στην ἐρημο.Θα πιάσει ?

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Α μωρέ Σπύρο! Μου θυμίζεις τον Γουλιέλμο Τέλλο που με το βέλος του έκιζε στα δύο ένα μήλο που βρισκόταν στο κεφάλι ενός ανθρώπου από μεγάλη απόσταση!! Έτσι και συ, με λίγα λόγια τα είπες όλα και καίρια!
Τώρα το γιατί η κυρία αφιέρωσε ένα τόσο σπουδαίο ερωτικό ποίημα σε ένα τόσο γελοίο ιερέα και δεν το αφιέρωσε σε ένα αξιόλογο άνθρωπο (γυναίκα η άντρα) ή δεν το έστειλε για δημοσίευση σε ένα σοβαρό λογοτεχνικό έντυπο ή γιατί δεν της έφτασε που το ανάρτησε στο ιστολόγιό της, το ξέρει μόνο εκείνη. Δεν είναι δική μας δουλειά το γιατί. Προφανώς η ώριμη ηλικιακά κυρία πέτυχε το ακατόρθωτο: Να παραμείνει παρά τα χρόνια της, στην ηλικία της αθωότητας και της αφέλειας!!