Η λίστα ιστολογίων μου

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ...ΕΝΤΟΣ

Από τον Φαίδωνα Θεοφίλου

Με μεγάλη συγκίνηση οι Έλληνες είδαν τα κορίτσια τους να ανεβάζουν την Ελλάδα στο υψηλότερο σκαλί του κόσμου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο υδατοσφαίρισης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου.

Το ίδιο και με τις ατομικές νίκες άλλων αθλητών μας στο ίδιο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Το ίδιο και με την κατάκτηση χρυσού μεταλλίου στην Ολυμπιάδα των Μαθηματικών, από Έλληνα.

Όλα αυτά τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια έδειξαν στην ηττημένη από τον κακό εαυτό της Ελλάδα, ότι αν μπορούμε να νικήσουμε σε παγκόσμιο επίπεδο, μπορούμε και μέσα στη χώρα μας:

Τον κακό μας εαυτό.

10 σχόλια:

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

Πράγματι Φαίδωνα, πέρα από την περηφάνια που μας έκαναν να αισθανθούμε αυτά τα κορίτσια και όλα τα υπόλοιπα παιδιά που αναφέρεις και δεν πρέπει να ξεχνάμε, αποτελούν και ένα μεγάλο παράδειγμα για το πώς – με πολλή δουλειά, ομοψυχία και χωρίς απώλειες του στόχου – μπορούμε να νικήσουμε και εντός.

ΥΓ… Μόλις τις είδα στην τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα.

Τρομερές.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Τουλάχιστον η Ελλάδα "Να προχωρήσει με τις ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ της" όπως έλεγε ο ποιητής Νικος Γκάτσος. Αλλά σήμερα το τέρας του λαϊκισμού είναι τείχος αδιαπέραστο...

Stergios Kaloudis είπε...

Με προβληματίζουν οι μεγάλες επιτυχίες των Εθνικών μας ομάδων Μπάσκετ και Πόλο!
Μου δίνεται η εντύπωση πως όταν συννενοούνται 5 Έλληνες παίκτες μεταξύ τους, αποδίδουν πολύ καλά. Μόλις έχουμε να κάνουμε με περισσότερους (ίδε ποδόσφαιρο κ.λ.π.) απλά δεν συννενοούμαστε!
Εννοείται πως χαίρομαι πολύ για αυτά τα υπέροχα κορίτσια και όπως λέτε και εσείς κ. Θεοφίλου, είθε να νικήσουμε και εντός των τειχών!
Καλό σας βράδυ!

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@ Stergios Kaloudis

Δυστυχώς κ.Καλούδη, όταν οι Έλληνες βρίσκονται παραπάνω από δύο, δύσκολα συννενοούνται, αφού τότε αρχίζουν οι..κόντρες για το ποιος θα προσελκύσει το μεγαλύτερο ακροατήριο.... Μακάρι αυτά τα παιδιά να μας μάθουν τι σημαίνει συλλογική προσπάθεια, ψυχικό σθένος και προσήλωση στο στόχο. Καλό σας ξημέρωμα

Fotis Vak είπε...

Δεν βλέπω την σχέση μεταλλίου σε παγκόσμιο στίβο με την επιτυχία στα εσωτερικά μέτωπα ή και στοιχήματα της χώρας.
Οσες και να πετύχουμε νίκες, τον κακό μας εαυτό δεν αποβάλουμε...

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Fotis Vak

Φώτη έτσι όπως το βλέπεις όχι. Με το παράδειγμα όμως της προσήλωσης στο στόχο, του ψυχικού σθένους και τη δίψα της διάκρισης ΝΑΙ. Αν οι διακρίσεις συνεχίσουν να πληθαίνουν , τότε αυτό θα σημαίνει ότι κάτι αλλάζει

Fotis Vak είπε...

καταλαβαίνω πώς το θέτεις Φαίδωνα,
δεν βρήκαμε όμως τι φταίει και αν το βρήκαν καποιοι και το κατέδειξαν,
δεν το καταπολεμήσαμε απο κοινού ωστε να απαλλαγούμε και να φέρουμε νικηφόρα αποτελέσματα κάποτε.

Το κοινό των Ελληνων πάσχει σοβαρά.
Δεν είμαστε σε γόνιμη πολυφωνία, αλλά σε στείρα

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Fotis Vak

Σωστά είναι όσα λες και σύμφωνα με τη πραγματικότητα τα περί παθογένειας του ελληνικού κοινού. Είναι όμως σημαντικό και θετικό, μέσα στη μιζέρια , στη μούχλα, και το άρρωστο ΕΓΩ των Ελλήνων , να υπάρχουν και να φωτίζουν τον ουρανό μας τέτοια λαμπερά αστέρια, και να θυμίζουν ότι η ελπίδα είναι εδώ.

Fotis Vak είπε...

Οι συναντήσεις με Πρόεδρο και Πρωθυπουργό!!!,
είναι το σημείο που έτρεφε την ενστασή μου

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@ Fotis Vak

Έχεις δίκιο Φώτη. Και μένα με ενοχλεί αυτό. Όταν οι αμέτοχοι σε ένα επίτευγμα, γίνονται μέσα από αυτό τζάμπα μάγκες. Αλλά το παράδειγμα και οι μεγάλες διακρίσεις των νέων γυναικών και ανδρών ζεσταίνει τις καρδιές όσων θα θέλαμε να πιστέψουμε ακόμα και στην επίτευξη του μέγιστου στόχου, μιας Ελλάδας με βαλκανική καρδιά και ευρωπαϊκό ένδυμα.