Η λίστα ιστολογίων μου

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Η ΕΝ ΠΟΛΛΑΙΣ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ ΠΕΡΙΠΙΠΤΟΥΣΑ" ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΑΣ



Ιδού Έλληνες πολίτες , την ώρα που η χώρα βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου Η Εκκλησία της Ελλάδας με ένα γενικόλογο μήνυμα που αποφεύγει έντεχνα να μιλήσει για την...ταμπακιέρα με ..έκφραση πατρικής αγάπης, με...αγάπη προς την πατρίδα, (σε τί μεταφράζεται άραγε η αγάπη προς την πατρίδα;;;) με πίστη στην αλληλεγγύη των...πολιτών, (Την αλληλεγγύη της Εκκλησίας δεν θα έχουμε την τιμή;;;) και με την κατάληξη ότι οι ιεράρχες ζητούν την προστασία και τη βοήθεια του...Θεού, κλείνει το μήνυμά της η Εκκλησία της Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ της και την ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ της.
Το πουγγί της Εκκλησίας δεν θα ανοίξει για δείξει την αλληλεγγύη της;;; Τα μοναστήρια που διεκδικούν με οθωμανικές βούλες φιλέτα της δημόσιας γης από τη "Δεξια του Κυρίου" δεν θα πάρουν κάποια πρωτοβουλία για την αγάπη προς την πατρίδα;;; Και αν η Ιερά Σύνοδος δεν θέλει να παραδώσει στο κράτος την περιουσία της, αλλά επιμένει να την κρατά και να την αξιοποιεί, δεν είναι η ώρα να σύσσωμη η Ιερά Σύνοδος να κάνει το Μεγάλο Βήμα και να πει στο κράτος, να σταματήσει να επιβαρύνεται το Δημόσιο με τους μισθούς των κληρικών που θα εξασφαλίσει η Εκκλησία από τα εισοδήματα της περιουσίας της;;; ΟΥΑΙ ΗΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ.

(Στα πλαίσια των παρεμβατικών κειμένων, "Οι ποιητές δεν σιωπούν"
του Φαίδωνα Θεοφίλου)



Ιερά Σύνοδος: "Είναι ώρα ευθύνης"


Μήνυμα προς το λαό απευθύνει η Ιερά Σύνοδος, η οποία, όπως σημειώνει, παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις, που συντελούνται στο εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι και οι οποίες καταπονούν τον Ελληνικό Λαό.

"Αυτήν την ώρα της ευθύνης", σημειώνουν οι ιεράρχες, "η Ιερά Σύνοδος αισθάνεται την υποχρέωση να απευθυνθεί με πατρική αγάπη προς τον Ελληνικό Λαό για να τονίσει και να υπογραμμίσει ότι :

"Α.- Στην κλίμακα των αξιών της ζωής, δεσπόζουσα θέση έχει η αγάπη προς την Πατρίδα. Γι' αυτό η Ιερά Σύνοδος εκφράζει την αποδοκιμασία της προς όσους έδρασαν εναντίον των συμφερόντων της Πατρίδος και της ευημερίας του Λαού της, της εθνικής αξιοπρέπειας και του φιλοτίμου των πολιτών. H Εκκλησία δεν υπηρετεί κόμματα και παρατάξεις. Υπηρετεί με το πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της, το Λαό, για τις ανάγκες του οποίου πάντοτε νοιαζόταν και τις οποίες και σήμερα, καθημερινά αγωνίζεται να ικανοποιήσει, στο μέτρο του δυνατού, κάτω από δύσκολες συνθήκες. Αυτήν την αξία της αγάπης προς την Πατρίδα πρέπει να υπηρετήσουμε όλοι, για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που προέκυψαν.

" Β.- Ο Λαός μας στο παρελθόν συμπεριφέρθηκε με θαυμαστή ωριμότητα, επιδεικνύοντας κοινωνική αλληλεγγύη, σε δύσκολες φάσεις της ιστορίας του. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχουμε ανάγκη από αυτή την αλληλεγγύη για να στηριχθούν οι αδύναμοι, να ανακουφισθούν οι άνεργοι και να μην ολιγοψυχίσουν οι εμπερίστατοι και οι παντοειδώς πληττόμενοι από αυτή την πρωτοφανή κρίση και ιδίως οι νέοι.

" Γ.- Οφείλουμε να ατενίζουμε προς το μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία. Όλοι όσοι έχουν ευθύνη και αρμοδιότητα, επιβάλλεται να διαμορφώσουν τις συνθήκες εκείνες, που θα δώσουν όραμα και ελπίδα για το μέλλον, με τις αρχές της δικαιοσύνης, της αξιοκρατίας και αξιοποιήσεως όλου του υλικού και πνευματικού πλούτου του τόπου".

Και οι ιεράρχες καταλήγουν ζητώντας "την προστασία και τη βοήθεια του Θεού".







12 σχόλια:

Filiki Etaireia blog είπε...

Σε ενεργοποιησα τελικα.

Stergios Kaloudis είπε...

Η ώρα της υποκρισίας ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ!...Η αλήθεια είναι όπως ακριβώς την αναφέρετε αγαπητέ μου κ. Φαίδωνα Θεοφίλου. Αλλά μην περιμένετε καμμία από μέρους τους κατανόηση. Δυστυχώς αυτήν την κατάσταση την εξέθρεψε και εδώ η ψηφοθηρική νοοτροπία των πολιτικών μας. Στην Πολιτεία ήρθε η ώρα να γκρεμίσει την Εκκλησιαστική Υποκρισία! Θα το δούμε αυτό;....Το ελπίζω! Έστω και με πάρα πολύ μεγάλη καθυστέρηση, όπως και σε όλα μας σε αυτήν την άμοιρη αλλά πανέμορφη χώρα. Συγχαρητήρια όμως για το μεστό άρθρο σας. Καλό σας βράδυ!.. Στέργιος Καλούδης.

Λευτέρης Μπαλόγλου είπε...

Φίλε Φαίδων,

Τόσο σφυχτά δεθήκανε με τα σχοινιά του ΤΡΙΔΙΑΣΤΑΤΙΚΟΥ δεσμευτικού μέσου που λέγεται "χρήμα",

το δεχθήκανε σαν φυσιολογικό με την πάροδο των ετών και δεν μπορούν πιά ν΄αντιληφθούν την "απάτη".

Ίσως να πρέπει να συναντηθούμε για να πούμε πολλά, πάρα πολλά που με την μέθοδο

του υπολογιστή δεν μπορούμε. Μπορούμε να συναντηθούμε σε καμμιά καφετερία

κοντά στο σπίτι σου πoυ θα μου υποδείξεις. Θα λείψω για λίγες μέρες για δια κοπές.

Σε χαιρετώ,

Καλή πρόοδο στο ΕΡΓΟ σου, χαιρετισμούς στην οικογένεια,

Λευτέρης.

Nelly Alectoridou είπε...

Εκτιμούσα κάθε φορά την επί των αποστελλομένων μηνυμάτων σωστή τοποθέτηση του Φ.Θεοφίλου αλλά μεγάλη ήταν η έκπληξις μου όταν είδα ότι ο Φ.Θεοφίλου είναι ένας σύγχρονος λογοτέχνης με πλούσιο ποιητικό και πεζογραφικό έργο! Η Λέσβος φαίνεται πως συνεχίζει να γεννάει ποιητές και στις μέρες μας! Εγώ όμως, εξόριστη σ'αυτόν τον αιώνα, δεν παρακολουθώ πιά τα λογοτεχνικά δρώμενα,έμεινα κάπου πίσω.Ζητώ λοιπόν συγνώμη αν όλο αυτό το διάστημα δεν γνώριζα τις συγγραφικές επιδόσεις του Φ.Θ.

Υ.Γ Εντελώς καλοπροαίρετα,΄την Εκκλησία αποτελούν ο κλήρος και ο λαός μαζύ'σίγουρα το ξέρεις εκτός αν εννοείς ότι κι ο λαός βρίσκεται εν αμαρτίαις ,προφανώς ήθελες να παραλάξεις το ...η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή και το ... περιπίπτοντες Ιεράρχαι δεν βοηθούσε! Μαραμένο τριαντάφυλλοΚόκκινο τριαντάφυλλοΜαραμένο τριαντάφυλλο

Diasporic Literature είπε...

245 λέξεις περιέχει αυτό το κενό μήνυμα ή μέρος του μηνύματος εδώ.
Πρώτη φορά βλέπω ένα τόσο μεγάλο κείμενο της Ιεράς Συνόδου και να μη λέει τίποτα απολύτως, εκτός από το να δείχνει για μια ακόμη φορά τον χαρακτήρα του Πόντιου Πιλάτου.

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

Να λοιπόν που για άλλη μια φορά οι λέξεις πατρίδα, λαός, αγάπη, ελπίδα αλλά και Θεός χρησιμοποιούνται για επικοινωνιακούς λόγους.

Η αθλιότητα της ιεραρχίας Φαίδωνα είναι από καιρό γνωστή.

Είδαν ότι το προηγούμενο «προς τον λαό» κείμενό τους πήγε στα άχρηστα αμέσως και επανήλθαν με ένα κείμενο χαμηλοβλεπούσας πουτανιάς. Τους ξέρουμε και τις ξέρουμε αυτές τις τακτικές.


Πολύ καλά τα λες και πολύ ορθά όπως πάντα Φαίδωνα. Η ταμπακιέρα είναι το θέμα.

Ας κάνουν αυτό που πρέπει έστω και αναγκαστικά, έστω επειδή το κράτος θα αποφασίσει έτσι και ας αφήσουν τα κηρύγματα.

Έχουν γίνει κατάπτυστοι – το λιγότερο – με την ανακολουθία λόγων και έργων.

Με εξόργισαν πρωί πρωί…

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Filiki Etaireia blog

Ναι Φώτη μου με ενεργοποίησες και σ' ευχαριστώ γι αυτό.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@ Stergios Kaloudis

Φίλε κ. Καλούδη. Η Εκκλησία της Ελλάδας είναι δυστυχώς μια πηγή χαρακτηριστικών δειγμάτων, Υποκρισίας, Απληστίας, Φιλαργυρίας, Κουτοπονηριάς και απίστευτου Θεατρινισμού. Τουλάχιστον ας βρεθεί ένας πολιτικός που να κόψει το γόρδιο δεσμό Κράτους και Εκκλησίας.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@ Λευτέρης Μπαλόγλου

Οι κληρικοί Λευτέρη μου στην Εκκλησία της Ελλάδας δεν ενδιαφέρονται πια για τη....σωτηρία της ψυχής αλλά μόνο για τη διατήρηση της πάχυνσής τους.
Όσο για τη συνάντησή μας, θα τα πούμε σύντομα από κοντά.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@ Nelly Alectoridou

κ. Αλεκτορίδου σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια, αλλά δεν έγινε και κάτι που δεν γνωρίζατε τις συγγραφικές μου επιδόσεις.
Όσο για το ότι Εκκλησία σημαίνει κλήρος και λαός, στη θεωρία ΝΑΙ έτσι είναι. Αλλά τις αποφάσεις για την Εκκλησία τις παίρνει η Ιερά Σύνοδος, χωρίς ο λαός να έχει κάποια συμμετοχή σ' αυτές, άρα και την ευθύνη. Συνεπώς όσα αναφέρω στην ανάρτησή μου αφορά αποκλειστικά στον ανώτατο κλήρο που διευθύνει την πορεία της Εκκλησίας.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Diasporic Literature

Έπιασες ακριβώς το σφυγμό και την πρόθεση που γράφτηκε αυτό το κείμενο, που είναι σα να λέει: Θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε παρόντες με αυτό το κείμενο ενώ ταυτόχρονα είμαστε απόντες και ανεύθυνοι από το "γίγνεσθαι" της χώρας

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Βig Mama

Χαίρομαι και θαυμάζω το θάρρος και την ευθυκρισία της Γυναίκας και της Θεολόγου αγαπητή μου Mama.
Αυτό που είπες, είναι όλα τελικά:

"επανήλθαν με ένα κείμενο χαμηλοβλεπούσας πουτανιάς. Τους ξέρουμε και τις ξέρουμε αυτές τις τακτικές."""