Η λίστα ιστολογίων μου

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

«ΟΡΘΟΔΟΞΟ» ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ


Ανάστατη η Ομογένεια και η κοινή γνώμη της Αμερικής , καθώς και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, από το μεγάλο σκάνδαλο, για ασέλγεια σε ανήλικα παιδιά, και εξαναγκασμό σε ομαδικό σεξ, σύμφωνα με τις καταγγελίες των θυμάτων. Το σκάνδαλο ξέσπασε στη Ν. Υόρκη με φερόμενο πρωταγωνιστή και «σταρ» της υπόθεσης, τον Μητροπολίτη και ηγούμενο Παΐσιο της Ι. Μονής Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου που βρίσκεται στην Αστόρια των Η.Π.Α.
.
Έτσι δεν θα μείνουν οι καθολικοί ιερείς και καρδινάλιοι, χωρίς…ανταγωνισμό.
Η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών όμως, είναι έγκλημα κατά της κοινωνίας που δυστυχώς διαπράττουν και εκείνοι που μας διδάσκουν πως να βαδίζουμε στο δρόμο του..Θεού.
Προφανώς όταν διδάσκουν, έχουν κατά νου το Θεό του…σεξ.


.
Το σκάνδαλο αποκάλυψε η μεγάλη διαδικτυακή πύλη GREEK AMERICAN NEWS AGENCY που διευθύνει ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος, ο οποίος μεθοδικά και συστηματικά συγκέντρωσε όλο το αποδεικτικό υλικό για το σώμα του εγκλήματος, κάνοντας μια τεράστια έρευνα, και το απέστειλε στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, στην δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται η εν λόγω Ι.Μονή των οργίων.

.
Ήδη, αναμένεται στη Ν. Υόρκη Πατριαρχική Εξαρχία για να εξετάσει κυρίως «τις καταγγελίες και τις μαρτυρίες περί σεξουαλικών σκανδάλων οργίων και ασέλγειας σε ανήλικα αγόρια, βιασμούς και εκβιασμούς για σεξουαλική συνεύρεση με τον ίδιο-τον κ. Παϊσιο- και άλλα άτομα, εκτός και εντός ιεράς μονής, με άτομα εγκατεστημένα για πολλά χρόνια που συνευρίσκονταν όλοι μαζί ή κατά μόνας με τον κ. Παϊσιο.»
.
Ας ελπίσουμε ότι ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θα είναι πραγματικά αμείλικτος σ’ αυτή την υπόθεση, για να μη ξαναζήσουμε το ρεζιλίκι της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, που με απόφασή της έβγαλε λάδι τον Μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα και στη συνέχεια τον καταδίκασαν τα ελληνικά δικαστήρια, για να εξαναγκαστεί στο τέλος η Ιερά Σύνοδος να κάνει… γαργάρα την απόφασή της. Η καταδίκη του Παντελεήμονα οφειλόταν βέβαια σε οικονομικές καταχρήσεις , γιατί τα ερωτικά του σκάνδαλα πέρασαν ντούκου, αφού ήταν στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Ιεράς Συνόδου…

.
Κάποιοι θα βρεθούν βέβαια για να πουν, ως συνήθως, ότι πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση… Είναι όμως τόσες πολλές οι μεμονωμένες περιπτώσεις αυτού του είδους, που οι έντιμοι και ακέραιοι Ιεράρχες να αποτελούν εξαίρεση πια ανάμεσα στον Ορθόδοξο κλήρο.

.
Προσωπικά με εξοργίζει το γεγονός, ότι οι…ιερωμένοι τύπου Παΐσιου , αντί να αποχωρούν ταχύτατα από την Εκκλησία καθαρίζοντας το τοπίο από την παρουσία τους, επιμένουν θρασύτατα όχι μόνο να παραμένουν στους κόλπους της, αλλά και να απειλούν, ενοχλημένοι που τους διέκοψαν από το…ιερό τους σεξ, από τις επιδαψιλεύσεις τιμών και σεβασμού του εκκλησιαστικού πληρώματος και βέβαια από την πιθανή απώλεια των παχυλών μισθών τους.

.
Έτσι λοιπόν οι γονείς που προσπαθούν να προστατέψουν τα παιδιά τους από τους κινδύνους της ανοιχτής κοινωνίας, μάλλον πρέπει να κάνουν το ίδιο και για τους λειτουργούς της Εκκλησίας, αφού δεν μπορούν να γνωρίζουν εκ των προτέρων, ποιος είναι έτσι και ποιος είναι αλλιώς…
.
Κλείνοντας θέλω να συγχαρώ τον δημοσιογράφο κ. Αλέξανδρο Στεφανόπουλο, για το θάρρος του, την επαγγελματική του μαχητικότητα και τις αποκαλύψεις του, που στηρίχτηκαν πάνω σε μια μακρόχρονη και επίμοχθη έρευνα.

.
Προσβλέπω στην ευλογημένη ώρα που θα χωριστεί η Ελλαδική Εκκλησία από το Ελληνικό κράτος, ώστε να πάψουν τουλάχιστον οι Έλληνες φορολογούμενοι να πληρώνουν τους μισθούς του κλήρου και να αναλάβει η ίδια η Εκκλησία αυτό το καθήκον αξιοποιώντας την όποια περιουσία της.






Ο Τετραδιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: