Η λίστα ιστολογίων μου

Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010

FOCUS ή Η ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

Αν αναφέρομαι στο δεύτερο εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού FOCUS, το κάνω για να τονίσω ότι τέτοιες χυδαίες απόψεις, εκφράζονται μόνο στη Γερμανία και από κανέναν άλλο δανειστή εταίρο της Ευρώπης, και έχουν απήχηση στην πλειοψηφία του γερμανικού λαού σε ποσοστό 56% όπως αποτύπωσε μια πρόσφατη δημοσκόπηση εκεί. « Ελλάδα –και- Τα λεφτά μας» όπως γράφει ο τίτλος του περιοδικού FOCUS με την Αφροδίτη της Μήλου (που συμβολίζει την Ελλάδα) να απλώνει το χέρι ως ζητιάνα. Τα λαϊκά αυτά έντυπα όπως το Focus, που καλλιεργούν την υστερία κατά της Ελλάδας δημιουργώντας ταυτόχρονα φόβους για «τα λεφτά» των Γερμανών, πουλάνε τρελά. Γιατί; Επειδή ως ανασφαλής και συμπλεγματικός (σε μόνιμη βάση) λαός, αισθάνεται ότι επιβεβαιώνεται όταν εξευτελίζει κάποιον άλλον. Ακόμα: Ο φόβος για τα λεφτά τους είναι αληθινός. Πάντα είχαν το σύνδρομο της σταθερότητας του νομίσματός τους και της επάρκειάς του.
.
Αλλά ο δανεισμός στην Ελλάδα, γίνεται με όρους επένδυσης με επιτόκιο 5%। Δανεισμός-Επένδυση που έχει την εγγύηση της Ε.Ε. του Δ.Ν.Τ. και της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας. Δηλαδή οι Γερμανοί και όσοι μας δανείζουν θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω και θα κερδίσουν, έχοντας επενδύσει τα χρήματά τους με αυτόν τον δανεισμό.
.
Αν μας έλεγαν οι «κύριοι» του FOCUS και οι αναγνώστες τους, ότι δεν έπρεπε να σας αφήσουμε εσάς τους Έλληνες να μπείτε στην Ευρωζώνη, αφού ένα ισχυρό νόμισμα μπορεί να σταθεί μόνο με ισχυρές οικονομίες κρατών και όχι μαζί αδύναμες και ισχυρές, θα είχαν δίκιο। Αν μας έλεγαν ότι σας αφήσαμε να μπείτε για να παίρνουμε εμείς οι Γερμανοί τα έργα στην Ελλάδα από τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, για να σας έχουμε καλούς πελάτες των προϊόντων μας, και αφού έχετε διεφθαρμένη κρατική μηχανή, να σας βάλουμε κι εμείς στη χώρα σας τη γερμανική ιδιωτική σχολή διαφθοράς, όπως η SIEMENS, η MERCEDES και η DAIMLER να αλωνίζουν στην Ελλάδα, αν μας έλεγαν λοιπόν ότι γι αυτό μας άφησαν να μπούμε και ότι τώρα πρέπει να μας στηρίξουν για να καλύψουν την αρχική κουτοπονηριά τους, θα είχαν δίκιο.
.
Η ζητιάνα Αφροδίτη της Μήλου λοιπόν εταίροι Γερμανοί και τα λεφτά σας. Μη νομίσετε πως με ενοχλεί ως Νεοέλληνα αυτό που λέτε ή αυτό που δεν είπατε.
Γιατί εγώ ως Έλληνας, ξέρω τι έκανα, καθώς και τις ευθύνες μου, απέναντι στον εαυτό μου και στη χώρα μου। Ξέρω ότι ο αγώνας μου από δω και πέρα, εκτός από οικονομικός, θα είναι και αγώνας αυτογνωσίας, και αυτοπροστασίας, για να μη ξαναβρεθώ όχι στην ανάγκη τη δική σας, αλλά κανενός.
.
Απλά, το ύφος και το ήθος των λεγομένων σας, καθορίζει και χαρακτηρίζει το γερμανικό σας χαρακτήρα, όπως σας καθόριζε και σας χαρακτήριζε πάντα.
Μου θυμίζει αυτή η κυνικότητα και η χυδαιότητα, το λαό εκείνο που ήσασταν, και που φερόταν κυνικά και χυδαιολογούσε όταν το μπορούσε. Αλλά πολιτισμένος λαός είναι εκείνος που ακόμα και όταν μπορεί να φέρεται κυνικά και να χυδαιολογεί, (κυρίως τότε) δεν το κάνει. Αλλά υπήρξαν άραγε ποτέ οι Γερμανοί από μέσα τους πολιτισμένοι;

Υ.Γ.
Αν κάποιος από το περιοδικό FOCUS ή τους αναγνώστες του ήθελε να με ρωτήσει, τι εννοώ λέγοντας ότι κάποιος δεν είναι πολιτισμένος όταν φέρεται κυνικά και χυδαιολογεί επειδή το μπορεί, θα σας έφερνα ένα παράδειγμα:
Όταν στα στρατόπεδα της ναζιστικής Γερμανίας, ήθελε το άνθος του γερμανικού λαού, που αποτελούσε τα SS και τη Βέρμαχτ, να εκτελέσει (κρεμάσει για την ακρίβεια) τους κρατούμενους που δεν μπορούσαν πια να δουλέψουν, καλούσε τους μουσικούς κρατούμενους (και ήταν πολλοί και σημαντικοί μουσικοί) να παίζουν Μπετόβεν και Σούμπερτ την ώρα που κρέμαγαν τους συγκρατούμενούς τους.
Ε, έχετε και ευαισθησίες!
Τώρα βέβαια άλλαξαν οι μέθοδες, και ο υφέρπων ή εμφανής εθνικισμός σας που εκφράζει από τη μια τα συμπλέγματά σας και από την άλλη την επεκτατική σας διάθεση να τα θέλετε όλα αν είναι δυνατόν χωρίς κόστος, χρησιμοποιεί «ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ» ως εργαλείο.
Ξέρω. Εσείς δεν αλλάζετε. Εμείς όμως πρέπει και μπορούμε να αλλάξουμε…

Ο Τετράδιος
(και η ταυτότητά μου στη διάθεσή σας)

2 σχόλια:

Amfitriti είπε...

Πολύ καλώς επισημαίνετε ότι δεν μας χαρίζουν αλλά επενδύουν και ακόμη καλύτερα υπογραμμίζετε τις επιπτώσεις που είχε στη χώρα μας η συναναστροφή με «τέτοιους φίλους». Χρειάζεται αυτή σας η νηφαλιότητα για να απαντάμε στον λαϊκισμό των κάθε λογής φυλλάδων και κυρίως χρειάζεται να στεκόμαστε κάθε φορά με αξιοπρεπή επιχειρήματα έναντι των κακόβουλων επιθέσεων.
Πολλοί έγραψαν για τους Γερμανούς αλλά κανείς έτσι αποστομωτικά.

Θα συμφωνήσω μαζί σας. Εμείς πρέπει και μπορούμε να αλλάξουμε. Ποιοι όμως είμαστε αυτοί οι «εμείς»;

Επειδή χθες είχα «κουβεντούλες» με το «βαθύ βολεμένο ΠΑΣΟΚ», δεν σας κρύβω, Τετράδιε, ότι έχω νευριάσει άσχημα… Είναι λέει αντισυνταγματικό να χάσουν τα… «κεκτημένα τους».
Κάθονται σταυροπόδι, παίζουν τα βαριά τους κομπολόγια, μιλούν στα κινητά με τους «βουλευτές τους», νοσταλγούν τη χούντα και από πάνω μου λένε εμένα για «κεκτημένα». Πώς τα κερδίσατε μωρέ παλικάρια τα «κεκτημένα σας»;
Μη εργαζόμενοι στις θέσεις που έχετε καταλάβει στο Δημόσιο; Ή μήπως κάνοντας μανικιούρ εν ώρα υπηρεσίας;

Εσείς Τετράδιε κάνετε την αυτοκριτική σας και αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας…
Τα αχόρταγα κομματόσκυλα όλων των αποχρώσεων περιμένω να δω… που εξαγγέλλουν απεργίες διαρκείας… λες και έχει και δεν μας δίνει η κυβέρνηση… λες και δεν θα τελείωνε ποτέ το «συνδικαλιστικό» party...

Να δω τον πρόεδρο του 15μελούς… την κυρία «να πεθάνετε όλοι για να δικαιωθεί η πολιτική μου»… τον κύριο «κλείνω τη βουλή για να γλυτώσω τους συνδαιτυμόνες μου στο μεγάλο φαγοπότι»… αλλά και τους κυρίους του κυβερνόντος που κάθονται και λένε από δω κι από κει ότι ο Παπανδρέου δεν ξέρει από πολιτική… αντί να μας πουν τις δικές τους πολιτικές θέσεις και προτάσεις.
Αλλά μήπως έχουν;

Μωρέ μια ξυλάρα βρεμένη που τους χρειάζεται…
Βλέπετε αυτού του είδους ο Έλληνας – και συνακόλουθα ο πολιτικός του – κάνει ό,τι κάνει, χοροπηδάει με δανικά και μετά ξεφωνίζει: «έλα κυβέρνηση να με σώσεις».

Πολλά όμως είπα… και ξέφυγα από το θέμα.

Καλή σας μέρα Τετράδιε. Ας ελπίσουμε ότι θα συναισθανθεί το σύνολο των συμπολιτών μας ότι χρειάζεται δουλειά και πατριωτισμός, ομοψυχία και αίσθημα συνευθύνης για να προχωρήσουμε.

Όσο για τους Γερμανούς… εμείς θα πληρώσουμε «καλοί μας φίλοι»… εσάς τι σας κόφτει; Ή μήπως σας κόφτει; Μήπως σας χαλάει το παιχνίδι η πιθανότητα της εξυγίανσης της πολιτικής και οικονομικής μας ζωής;

tetradios είπε...

@Amfitriti
Θίγετε ένα πολύ πικρό κομμάτι της χώρας μας, μια ανοιχτή πληγή. Αν επικρατήσει αυτό το κομμάτι, τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας